Her er et lille (eller stort) udpluk af de film vi bør holde et vågent øje med i denne awards season. Film der meget vel kan komme til at spille en rolle når årets Oscar-priser skal uddeles. Jeg har utvivlsomt glemt eller overset nogle, men de mest nævneværdige skulle gerne være med.
Listen ser således ud:
A Dangerous Method (David Cronenberg) - Cronenbergs film plejer at være en tand for dystre eller bizarre for akademiets smag, men A Dangerous Method har nogle af de ting akademiet godt kan lide. Den er baseret på virkelige hændelser og indeholder således kendte karakterer som Carl Jung og Sigmund Freud. Han har store skuespilkrafter at trække på, i form af hans "faste partner" Viggo Mortensen, samt Michael Fassbender (der ser ud til at få et fantastisk år), Vincent Cassel og Keira Knightley. Filmen handler om det turbolente forhold mellem Freud, Jung og kvinden imellem dem, og tager samtidig et kig på skabelsen af psykoanalysen.
War Horse (Steven Spielberg) - Man bør altid holde øje når Spielberg instruerer en film. Den vil utvivlsomt blive fulgt nøje af AMPAS. På rollelisten finder vi folk som Jeremy Irvine, David Thewlis, Emily Watson, Tom Hiddleston og sørme også lidt dansk islæt personificeret af Nicolas Bro og David Dencik. Filmen foregår under 1. verdenskrig, hvor drengen Albert drager til Frankrig for at redde sin hest, Joey, som er blevet solgt til kavaleriet.
Hugo Cabret (Martin Scorsese) - Ligesom med Spielberg må man ikke undervurdere Scorseses popularitet hos akademiet. Det virker dog som et noget atypisk projekt for ham, da Hugo Cabret er en familiefilm. Den handler om den forældreløse dreng Hugo, der bliver rodet ind i et mysterie som involverer hans afdøde far og et ødelagt, mekanisk stykke legetøj. Filmen kommer til at være i 3D og bl.a. Jude Law, Chloe Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Christopher Lee og Emily Mortimer er alle en del af projektet.
The Iron Lady (Phyllida Lloyd) - Filmen følger den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher i dagene op til Falklandskrigen i 1982. Meryl Streep skal spille Thatcher, og det lyder som en rigtig Oscar-film. Den har en hel del af de rigtige ingredienser i hvert fald: biografisk film baseret på virkelige hændelser - og så selvfølgelig Streep, der kan blive nomineret for at slå en skid efterhånden. Phyllida Lloyd (der instruerede Mamma Mia!) kan virke som et lidt spøjst match, men hun har jo arbejdet med Streep før med succes, så hvem ved? Jim Broadbent skal spille Thatchers mand Denis.
Albert Nobbs (Rodrigo García) - Glenn Close spiller, ligesom i teaterstykket filmen er baseret på, titelrollen. Close spiller en hårdt prøvet kvinde der må forklæde sig som mand, så hun kan finde et arbejde og tjene til dagen og vejen i slutningen af det 19. århundrede. Når skuespillere/skuespillerinder skal spille en rolle af det modsatte køn, plejer akademiet at elske det, og Close har aldrig vundet en Oscar selvom hun var nomineret 5 gange i 80'erne. Dette kunne meget vel blive hendes chance. Brendan Gleeson, Mia Wasikowska, Janet McTeer, Aaron Johnson og Brenda Fricker har alle roller i filmen, mens Mother and Child-instruktøren Rodrigo García dirigerer.
The Beaver (Jodie Foster) - Den skulle have haft premiere sidste år og have været med i Oscar-opløbet, men så rendte hovedrolleindehaveren Mel Gibson ind i en stor skandale der involverede hans ekskone og en uheldig telefonsvarerbesked. Filmen blev derfor skubbet til 2011 for at mindske skaderne, og det bliver spændende at se om folk har tilgivet Gibson til den tid. Han har aldrig været nomineret som skuespiller og ser faktisk ganske stærk ud i traileren. Han spiller en deprimeret familiefar, der i sin nedtur beslutter sig for udelukkende at kommunikere igennem en bæver-hånddukke. Instruktøren Jodie Foster spiller også selv med i filmen, ligesom Jennifer Lawrence også har en rolle.
The Tree of Life (Terrence Malick) - En film der er blevet udsat i uendeligheder. Sidste år var der snak om at den skulle have haft premiere ved Cannes-festivalen (altså i maj 2010), men det fik den altså ikke - den fik ikke engang premiere i 2010. Og hvis en film skal have Oscar-chancer kan man ikke skyde den afsted i det første kvartal af året - så vil den ganske enkelt være "glemt" når året er omme - har man valgt at give den en releasedato der hedder 27. maj 2011. Det er et projekt som mange har store forhåbninger til, og Brad Pitt og Sean Penn burde også kunne trække folk til biograferne. Man ser hvordan en dreng mærker barndommens uskyldighed forsvinde, og han som voksen har svært ved at finde en mening med livet.
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Tomas Alfredson) - Gary Oldman spiller George Smiley, en pensioneret spion der tvinges tilbage i tjeneste, for at afsløre en sovjetisk agent i MI6's enheder midt under den kolde krig. Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong og Ciarán Hinds er også med, og måske er denne film nøglen til Gary Oldmans første Oscar-nominering.
Win Win (Thomas McCarthy) - McCarthy har fået nogle fremragende præstationer ud af sine skuespillere i sine forrige 2 film (Richard Jenkins i The Visitor og Peter Dinklage i The Station Agent) og kan muligvis tilføje endnu en til cv'et med Paul Giamatti og Win Win. Giamatti er en noget større profil end McCarthys 2 seneste hovedrolleindehavere, så måske kan han sikre ham en Oscar-nominering. Filmen har release ret tidligt på året, men det var ingen hindring for Richard Jenkins i sin tid. Filmen blev vist på Sundance-festivalen, og pænt modtaget af anmelderne.
Melancholia (Lars von Trier) - Det er ikke meget jeg ved om von Triers Melancholia, udover at Kirsten Dunst og Kiefer Sutherland er med. En planet truer med at kollidere med Jorden - og det er sådan ca. hvad jeg ved om plottet. Lyder ikke just Oscar-venligt, men det er von Trier, så projektet vil blive fulgt nøje.
The Girl With The Dragon Tattoo (David Fincher) - Den amerikanske version af Mænd der hader kvinder har bl.a. The Social Network-instruktøren David Fincher bag sig, så den bør ikke afskrives med det samme, selvom det virker ret tidligt at vi skal have smidt et remake af den svenske succes-serie i hovedet. Den har release i december, hvilket må betyde at man har Oscar-forhåbninger til filmen. På rollelisten finder vi bl.a. Rooney Mara, Daniel Craig, Robin Wright, Christopher Plummer og Stellan Skarsgård.
The Ides of March (George Clooney) - Et politisk drama instrueret af George Clooney. Clooney har samlet et stærkt hold af skuespillere, der foruden ham selv tæller Ryan Gosling, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Philip Seymour Hoffman og Paul Giamatti. Filmen handler om en ung medarbejder for en præsidentkandidat, der får et lynkursus i beskidte politiske kneb og strategier under en valgkamp.
The Descendants (Alexander Payne) - En anden film med George Clooney på lønningslisten. Den handler om en baron, der forsøger at genfinde forholdet til sine 2 døtre, efter konen er ude for en bådulykke. Judy Greer, Beau Bridges, Robert Forster og Matthew Lillard medvirker ligeledes.
Midnight In Paris (Woody Allen) - Woody Allens næste skud på stammen skildrer en families åbenbaringer under en forretningsrejse til Paris. Selvom Allen med sine seneste film har været langt fra fordums styrke, kan man ikke regne ham ude. Adrien Brody, Rachel McAdams, Michael Sheen, Marion Cotillard, Kathy Bates og Owen Wilson har alle roller i filmen.
On the Road (Walter Salles) - Walter Salles' fortolkning af Jack Kerouacs roman af samme navn. Det er en road-movie der huser et stærkt skuespil-ensemble med Sam Riley, Kristen Stewart, Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Amy Adams, Steve Buscemi, Garrett Hedlund og Terrence Howard.
My Week with Marilyn (Simon Curtis) - Filmen omhandler det anspændte forhold mellem Marilyn Monroe og Laurence Olivier under optagelserne af The Prince and The Showgirl. Michelle Williams har titelrollen som Marilyn Monroe, mens Kennth Branagh træderi Laurence Oliviers fodspor. De 2 bliver bakket op af bl.a. Eddie Redmayne, Judi Dench, Dominic Cooper, Derek Jacobi og Julia Ormond. Den relativt upåagtede TV-instruktør, Simon Curtis, skal styre tøjlerne i hans første biograffilm.
Young Adult (Jason Reitman) - En fraskilt forfatter vender tilbage til sin hjemby for at gense en gammel flamme - der i mellemtiden er blevet gift og har stiftet familie. Holdet bag den Oscar-nominerede Juno er tilbage, med Jason Reitman i instruktørstolen og Diablo Cody som manuskriptforfatter. Charlize Theron og Patrick Wilson er med på projektet.
The Rum Diary (Bruce Robinson) - Johnny Depp spiller hovedrollen som freelance journalisten Paul Kemp, der rejser til Puerto Rico og bliver lidt for glad for de våde varer. Amber Heard, Aaron Eckhart, Richard Jenkins og Giovanni Ribisi er alle en del af projektet, som er skrevet og instrueret af Oscar-nominerede Bruce Robinson.
Beautiful Boy (Shawn Ku) - Et gift forældrepar får nyheden om at deres 18-årige søn er manden bag en skolemassakre og efterfølgende har taget sit eget liv. Det er kort fortalt hvad Beautiful Boy handler om. Filmen blev vist på diverse filmfestivaler sidste år til flotte anmeldelser, og får biografpremiere i år. Den er et udstillingsvindue for de 2 hovedrolleindehavere, Michael Sheen og Maria Bello, som aldrig har været Oscar-nomineret. Kunne 2011 blive året? Den har premiere i udvalgte, amerikanske biografer den 20. maj. Det er relativt tidligt og kan blive en ulempe for filmens Oscar-chancer, men måske åbner den senere på året i biografer over hele landet, så den kan vinde lidt buzz.
We Need To Talk About Kevin (Lynne Ramsay) - En film der minder meget om Beautiful Boy. Tilda Swinton spiller en mor der sørger over sin teenage-søn, der gik amok i en skolemassakre, og føler samtidig at hun har været delvist ansvarlig for sin søns handlinger. John C. Reilly er også at finde på rollelisten. BAFTA-nominerede Lynne Ramsay skriver og instruerer filmen.
We Bought A Zoo (Cameron Crowe) - En familie flytter til det sydlige California for at renovere og genåbne en trængt zoologisk have. Matt Damon, Scarlett Johansson, Elle Fanning og Thomas Haden Church er en del af projektet. Oscar-vinderen Cameron Crowe skal forsøge at genfinde fordums styrke. Jerry Maguire-instruktøren har nemlig både skrevet og instrueret filmen.
Moneyball (Bennett Miller) - En film der kunne ligne en stærk Oscar-spiller. Den Oscar-nominerede Capote-instruktør, Bennett Miller, instruerer og manuskriptforfatteren er i skrivende stund Aaron Sorkin (The Social Network), mens Brad Pitt, Robin Wright, Philip Seymour Hoffman og Jonah Hill bl.a. står for skuespillet. Historien fokuserer på Billy Beane, der overtager jobbet som administrerende direktør på det økonomisk trængte baseball-hold Oakland Athletics og med succes bruger computer-genererede analyser og statistikker til at sætte det bedste hold.
Jane Eyre (Cary Fukunaga) - Den har premiere meget tidligt på året (11. marts), hvilket sandsynligvis dræber dens Oscar-muligheder medmindre anmelderne falder i svime over den. Jeg synes dog at den fortjener at blive nævnt, da projektet er ret interessant. Fukunaga var senest manden bag den anmelderroste Sin Nombre, og i Jane Eyre har han fået stillet en stærk rollebesætning til rådighed. Stjerneskuddet Mia Wasikowska spiller titelrollen og får hjælp af bl.a. Michael Fassbender, Judi Dench, Sally Hawkins og Jamie Bell. Filmen handler om en guvernante, der finder ud af at hendes arbejdsgiver skjuler en frygtelig hemmelighed.
Drive (Nicolas Winding Refn) - Danske Nicolas Winding Refns store Hollywood-debut bliver spændende at følge. Han har et stærkt hold af skuespillere i ryggen, som inkluderer Ryan Gosling, Carey Mulligan, Ron Perlman og Albert Brooks. Filmen handler om en Hollywood-stuntmand der opdager at nogen vil ham til livs efter et mislykket bankkup. Filmens releasedato i USA er i skrivende stund 16. september - altså en ganske fornem dato hvis man håber på Oscar-muligheder.
Shame (Steve McQueen) - Michael Fassbender genforenes med Steve McQueen i denne film. De kender hinanden fra deres samarbejde i den anmelderroste Hunger fra 2008. Kan McQueen og Fassbender gentage bedriften, og levere en ligeså stærk film? Carey Mulligan er også en del af projektet.
Larry Crowne (Tom Hanks) - Det er meget tvivlsomt om Hanks' instruktørdebut vil blive et hit. Han spiller selv hovedrollen, men det er mange år siden han sidst for alvor ramte rigtigt. Han bakkes op af bl.a. Taraji P. Henson og Julia Roberts. Filmen fortæller historien om en mand der mister sit job og beslutter sig for at tage tilbage på college. Den har premiere den 1. juli i USA - heller ikke just en dato der skriger af Oscar.
The Best Exotic Marigold Hotel (John Madden) - Madden har samlet et stærkt hold af britiske skuespillere, som bl.a. tæller Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench og Tom Wilkinson. Filmen udspiller sig blandt medarbejdere og borgere på et plejehjem i Bangalore. Kan Madden ramme Shakespeare In Love-niveauet, så kan den blive en potentiel nomineret. Dench og Smith er også begge vellidte i akademiet, så måske har de også muligheder, ligesom en nominering til Bill Nighy også er ved at være oppe over.
Waco (Rupert Wainwright) - En film baseret på virkelige hændelser. Den lidt ukendte, britiske instruktør, Rupert Wainwright, skal instruere bl.a. Giovanni Ribisi, Kurt Russell, Sharon Stone og Adrien Brody. Filmen skildrer myndighedernes fatale forsøg på at ransage en ranch tilhørende den amerikanske sekt Branch Davidians.
Beginners (Mike Mills) - Den havde premiere ved Toronto-festivalen sidste år, men får først biografrelease i år. Christopher Plummer og Ewan McGregor spiller far og søn i de bærende roller. Faren chokerer sin søn med 2 store afsløringer - han er dødssyg og har en mandlig elsker. Upåagtede Mike Mills instruerer.
Like Crazy (Drake Doremus) - Filmen vandt hovedprisen ved årets Sundance-festival - en pris Winter's Bone vandt sidste år. En britisk studerende falder for en amerikansk ditto, men bliver udvist fra USA da hun overskrider sit visa. Hovedrollerne Anton Yelchin og Felicity Jones skulle være åbenbaringer. Det er spændende om den kan gentage Winter's Bones Oscar-succes.
Take Shelter (Jeff Nichols) - Endnu en film der blev vist på Sundance-festivalen. Michael Shannon spiller en mand der hjemsøges af nogle forfærdelige mareridt, som han vælger at holde for sig selv. Angsten ændrer hans opførsel markant, hvilket bekymrer hans nærmeste. Jessica Chastain og Ray McKinnon har også roller i filmen. De første anmeldelser af filmen har været rigtig fine, men det er en psykologisk thriller. Det kan forhindre selve filmen i at høste nomineringer i de store kategorier. Det er dog værd at holde øje med Michael Shannons præstation, som skulle være fremragende.
Tyrannosaur (Paddy Considine) - Den britiske skuespiller Paddy Considine instruerer her sin første spillefilm, der i øvrigt også var at finde på Sundance-festivalen. Det er et brutalt drama om en selvdestruktiv mand plaget af sin egen vrede, der møder en kristen velgørenhedsarbejder som måske kan redde ham ud af sit livs håbløshed. Skuespilpræstationerne fra Peter Mullan og Olivia Colman skulle være sublime, som det ofte er tilfældet når skuespillere instruerer. Måske er filmen dog for lille til at gøre noget væsen af sig i Oscar-sammenhæng.
The Prince of Providence (Michael Corrente) - En autentisk film der beskriver Providence-borgmesteren Vincent "Buddy" Ciancis storhed og fald. Flere skuespillere har været tilknyttet projektet på rygtebasis; bl.a. Robin Williams, Oliver Platt og Edward Burns. Oscar-nominerede David Mamet er med til at skrive manuskriptet.
Coronet (Temple Clark) - Der er ikke meget info at finde om filmen. Det er et romantisk drama med Ralph Fiennes og Olga Kurylenko, som den debutterende manuskriptforfatter/instruktør Temple Clark står bag.
Margaret (Kenneth Lonergan) - Det er en film der blev optaget tilbage i 2005 (!), men har ligget på hylden siden. Der kan drages nogle handlingsmæssige paraleller til terrorangrebet den 11. september, så spørgsmålet er om filmen kan holde vand den dag i dag. En ung pige overværer en busulykke, og folk begynder efterfølgende at overveje om ulykken var planlagt. Der er nogle stærke skuespillere involveret i form af Anna Paquin, Matt Damon, Matthew Broderick, Rosemarie DeWitt, Jean Reno og Jeannie Berlin. Instruktør og manuskriptforfatter, Kenneth Lonergan, har tidligere været Oscar-bomineret for sine manuskripter til henholdsvis You Can Count On Me og Gangs of New York.
La piel que habito (Pedro Almodóvar) - Almodóvars næste film handler om en plastikkirurg, som går på jagt efter de mænd der voldtog hans datter. Antonio Banderas spiller hovedrollen, og Almodóvar har tidligere fået en skuespiller nomineret i en af sine film (Penélope Cruz i Volver). Måske kan Banderas opnå det samme? Om ikke andet, så er filmen et stærkt kort i Bedste Udenlandske Film-feltet.
The Help (Tate Taylor) - The Help er baseret på Kathryn Stocketts bestseller-bog af samme navn. Den er centreret om en gruppe afro-amerikanske husholdersker i hvide hjem i de tidlige 60'ere. Tate Taylor er et relativt ubeskrevet blad på instruktør-fronten, men han har solide skuespilkrafter at arbejde med. Heriblandt Emma Stone, Allison Janney, Sissy Spacek, Viola Davis og Cicely Tyson. Kan Taylor mon overføre bogens store succes til det store lærred?
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (Steven Spielberg) - Spielbergs animerede udgave af tegneserie-detektiven Tintins strabadser. Det er lutter britiske skuespillere der lægger stemmer til figurerne, bl.a. Jamie Bell, Daniel Craig, Andy Serkis, Simon Pegg og Nick Frost. Det skal blive spændende at se hvad Spielberg kan få ud af animationsfilmen. Filmen har release meget sent i december, så den lige akkurat bliver kvalificeret i Oscar-sammenhæng.
One Day (Lone Scherfig) - Lone Scherfigs opfølger til hendes Oscar-nominerede An Education. I denne film følger vi Emma og Dexter igennem 20 år af deres liv. De 2 spilles af henholdsvis Anne Hathaway og Jim Sturgess. Scherfig virker som et fint match til dette romantiske drama. David Nicholls har skrevet manuskriptet, som er baseret på hans egen bog af samme navn.
Martha Marcy May Marlene (Sean Durkin) - Endnu en film der blev vist på Sundance-festivalen. Specielt hovedrolleindehaveren Elizabeth Olsen fik store roser med på vejen for sin præstation. Hun spiller en hårdt prøvet og ødelagt kvinde, der flygter fra sin voldelige kult. John Hawkes, Hugh Dancy og Sarah Paulson er også at finde på rollelisten. Den debutterende spillefilmsinstruktør, Sean Durkin, har også selv skrevet manuskriptet.
Wuthering Heights (Andrea Arnold) - Andrea Arnold havde et stort hit sidste år med Fish Tank, og hendes næste projekt hedder Wuthering Heights. Den handler om en fattig, ung, engelsk dreng, der bliver taget ind af en velhavende familie. Han udvikler et forhold til sin unge halv-søster Cathy. Det er relativt ukendte skuespillere vi har med at gøre, men når man tænker på hvad Arnold fik ud af Katie Jarvis i Fish Tank, så behøver det absolut ikke være en hindring.
The Whistleblower (Larysa Kondracki) - Filmen havde premiere på Toronto-festivalen sidste år, men nåede ikke at få biografpremiere. Det får den så istedet i år til august. Rachel Weisz skulle være rigtig stærk i hovedrollen, ligesom filmen også fik ganske flotte ord med på vejen. I øvrigt kan vi, som danskere, glæde os over at Nikolaj Lie Kaas har en rolle i filmen. Monica Belucci, Vanessa Redgrave og David Strathairn er ligeledes med.
Meek's Cutoff (Kelly Reichardt) - Den blev vist på fiverse filmfestivaler sidste år, men får først biografpremiere til april i år. Det er meget tidligt set med Oscar-øjne, men den får trods alt kun premiere i udvalgte biografer. Hvis den skulle blive en succes, kan produktionsselskabet altid vælge at skyde den afsted over hele landet senere hen. Det er en western med bl.a. Michelle Williams og Paul Dano på lønningslisten. En gruppe bosættere rejser igennem Oregons ørken i 1845, men må se sig selv strandet under hårde omstændigheder.
Come Drink With Me (Quentin Tarantino) - Filmen er et remake af den asiatiske kampsportsfilm fra 1966. Tarantino er efter sigende bag roret, men ellers er der ikke mange oplysninger at finde omkring denne film. En bande kidnapper guvernørens søn, og kræver deres fængslede bandeleder løsladt i bytte.
Contagion (Steven Soderbergh) - En Action/Science-Fiction/Thriller. Genremæssigt klinger det ikke særlig godt med AMPAS, så den skal nok blive en stor succes hos både kritikere og biografgængere hvis den for alvor skal gøre væsen af sig. Soderbergh har et rigtig stærkt hold af skuespillere at arbejde med. Heriblandt Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, Jude Law og John Hawkes. Filmen er centreret om en dødelig sygdom der truer menneskeheden, og det internationale hold af læger som skal forsøge at komme udbruddet til livs.
Warrior (Gavin O'Connor) - En alkoholiseret, tidligere boksers søn vender hjem for at blive trænet af sin far, op til en Ultimate Fighting-turnering. Nick Nolte spiller faren, mens Tom Hardy spiller søn. Gavin O'Connor har tidligere fået stærke præstationer ud af sine skuespillere i eksempelvis Miracle og Tumbleweeds, så måske kan Hardy og Nolte nyde godt af hans evner. O'Connor har i øvrigt også selv været med til at skrive manuskriptet.
The Emperor's Children (Noah Baumbach) - En komedie baseret på bestseller-bogen af samme navn. Oscar-nominerede Noah Baumbach har skrevet manuskriptet og skal selv instruere. Keira Knightley, Eric Bana og Richard Gere er alle tilknyttet projektet i skrivende stund.
Haywire (Steven Soderbergh) - Endnu en Soderbergh-film, og endnu en Action/Thriller. En hemmelig super soldier søger hævn, efter hun bliver forrådt og lokket i en fælde under en mission. Michael Douglas, Ewan McGregor, Michael Fassbender, Antonio Banderas, Channing Tatum og Bill Paxton er alle med.
The Iceman (Ariel Vromen) - Den virkelige historie om lejemorderen og familifaren Richard Kuklinski. Michael Shannon spiller Kuklinski og bl.a. Elias Koteas, James Franco og Benicio Del Toro er også med. Shannon har også hovedrollen i Take Shelter, så måske kan det blive et rigtigt godt år for ham.
The Conspirator (Robert Redford) - Det er nogle år siden at Robert Redford havde et rigtigt hit med en af sine film. De første anmeldelser af filmen her, har dog været gode, omend ikke fantastiske. The Conspirator blev vist på Toronto-festivalen sidste år, men får først biografpremiere i år. James McAvoy, Robin Wright, Evan Rachel Wood, Kevin Kline og Tom Wilkinson er alle at finde på rollelisten. Filmen fortæller historien om Mary Surratt, der anklages for at have været indblandet i mordet på præsident Abraham Lincoln. Mens hele nationen fordømmer hende, må hun sætte sin lid til at hendes tilbageholdende advokat kan afdække sandheden og redde hendes liv. Filmen har release den 15. april, og skal nok have massiv opbakning fra anmelderne før den kan håbe på Oscar-succes. Det virker usandsynligt.
Bernie (Richard Linklater) - Linklater er manden bag Before Sunrise/Sunset-filmene, og i Bernie forsøger han sig med komedie-genren. Matthew McConaughey, Jack Black og Shirley MacLaine er tilknyttet projektet, der handler om en bedemand som bliver venner med en rig enke. Da han dræber hende, forsøger han febrilsk at skabe illusionen af at hun stadig er i live.
Salmon Fishing in the Yemen (Lasse Hallström) - Fiskeriforskeren Alfred Jones involveres modvilligt i et projekt der skal bringe laksefiskeri til Yemens højland - et projekt der kommer til at ændre hans liv for altid. Sådan lyder beskrivelsen af filmens handling, som er baseret på virkelig hændelser. Oscar-nominerede Lasse Hallström instruerer, mens Oscar-vinderen Simon Beaufoy skriver manuskriptet. Hallström har et britisk hold af skuespillere til rådighed. Heriblandt Ewan McGregor som Alfred Jones, samt Emily Blunt og Kristin Scott Thomas.
Listen ser således ud:
A Dangerous Method (David Cronenberg) - Cronenbergs film plejer at være en tand for dystre eller bizarre for akademiets smag, men A Dangerous Method har nogle af de ting akademiet godt kan lide. Den er baseret på virkelige hændelser og indeholder således kendte karakterer som Carl Jung og Sigmund Freud. Han har store skuespilkrafter at trække på, i form af hans "faste partner" Viggo Mortensen, samt Michael Fassbender (der ser ud til at få et fantastisk år), Vincent Cassel og Keira Knightley. Filmen handler om det turbolente forhold mellem Freud, Jung og kvinden imellem dem, og tager samtidig et kig på skabelsen af psykoanalysen.
War Horse (Steven Spielberg) - Man bør altid holde øje når Spielberg instruerer en film. Den vil utvivlsomt blive fulgt nøje af AMPAS. På rollelisten finder vi folk som Jeremy Irvine, David Thewlis, Emily Watson, Tom Hiddleston og sørme også lidt dansk islæt personificeret af Nicolas Bro og David Dencik. Filmen foregår under 1. verdenskrig, hvor drengen Albert drager til Frankrig for at redde sin hest, Joey, som er blevet solgt til kavaleriet.
Hugo Cabret (Martin Scorsese) - Ligesom med Spielberg må man ikke undervurdere Scorseses popularitet hos akademiet. Det virker dog som et noget atypisk projekt for ham, da Hugo Cabret er en familiefilm. Den handler om den forældreløse dreng Hugo, der bliver rodet ind i et mysterie som involverer hans afdøde far og et ødelagt, mekanisk stykke legetøj. Filmen kommer til at være i 3D og bl.a. Jude Law, Chloe Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Christopher Lee og Emily Mortimer er alle en del af projektet.
The Iron Lady (Phyllida Lloyd) - Filmen følger den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher i dagene op til Falklandskrigen i 1982. Meryl Streep skal spille Thatcher, og det lyder som en rigtig Oscar-film. Den har en hel del af de rigtige ingredienser i hvert fald: biografisk film baseret på virkelige hændelser - og så selvfølgelig Streep, der kan blive nomineret for at slå en skid efterhånden. Phyllida Lloyd (der instruerede Mamma Mia!) kan virke som et lidt spøjst match, men hun har jo arbejdet med Streep før med succes, så hvem ved? Jim Broadbent skal spille Thatchers mand Denis.
Albert Nobbs (Rodrigo García) - Glenn Close spiller, ligesom i teaterstykket filmen er baseret på, titelrollen. Close spiller en hårdt prøvet kvinde der må forklæde sig som mand, så hun kan finde et arbejde og tjene til dagen og vejen i slutningen af det 19. århundrede. Når skuespillere/skuespillerinder skal spille en rolle af det modsatte køn, plejer akademiet at elske det, og Close har aldrig vundet en Oscar selvom hun var nomineret 5 gange i 80'erne. Dette kunne meget vel blive hendes chance. Brendan Gleeson, Mia Wasikowska, Janet McTeer, Aaron Johnson og Brenda Fricker har alle roller i filmen, mens Mother and Child-instruktøren Rodrigo García dirigerer.
The Beaver (Jodie Foster) - Den skulle have haft premiere sidste år og have været med i Oscar-opløbet, men så rendte hovedrolleindehaveren Mel Gibson ind i en stor skandale der involverede hans ekskone og en uheldig telefonsvarerbesked. Filmen blev derfor skubbet til 2011 for at mindske skaderne, og det bliver spændende at se om folk har tilgivet Gibson til den tid. Han har aldrig været nomineret som skuespiller og ser faktisk ganske stærk ud i traileren. Han spiller en deprimeret familiefar, der i sin nedtur beslutter sig for udelukkende at kommunikere igennem en bæver-hånddukke. Instruktøren Jodie Foster spiller også selv med i filmen, ligesom Jennifer Lawrence også har en rolle.
The Tree of Life (Terrence Malick) - En film der er blevet udsat i uendeligheder. Sidste år var der snak om at den skulle have haft premiere ved Cannes-festivalen (altså i maj 2010), men det fik den altså ikke - den fik ikke engang premiere i 2010. Og hvis en film skal have Oscar-chancer kan man ikke skyde den afsted i det første kvartal af året - så vil den ganske enkelt være "glemt" når året er omme - har man valgt at give den en releasedato der hedder 27. maj 2011. Det er et projekt som mange har store forhåbninger til, og Brad Pitt og Sean Penn burde også kunne trække folk til biograferne. Man ser hvordan en dreng mærker barndommens uskyldighed forsvinde, og han som voksen har svært ved at finde en mening med livet.
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Tomas Alfredson) - Gary Oldman spiller George Smiley, en pensioneret spion der tvinges tilbage i tjeneste, for at afsløre en sovjetisk agent i MI6's enheder midt under den kolde krig. Colin Firth, Tom Hardy, Mark Strong og Ciarán Hinds er også med, og måske er denne film nøglen til Gary Oldmans første Oscar-nominering.
Win Win (Thomas McCarthy) - McCarthy har fået nogle fremragende præstationer ud af sine skuespillere i sine forrige 2 film (Richard Jenkins i The Visitor og Peter Dinklage i The Station Agent) og kan muligvis tilføje endnu en til cv'et med Paul Giamatti og Win Win. Giamatti er en noget større profil end McCarthys 2 seneste hovedrolleindehavere, så måske kan han sikre ham en Oscar-nominering. Filmen har release ret tidligt på året, men det var ingen hindring for Richard Jenkins i sin tid. Filmen blev vist på Sundance-festivalen, og pænt modtaget af anmelderne.
Melancholia (Lars von Trier) - Det er ikke meget jeg ved om von Triers Melancholia, udover at Kirsten Dunst og Kiefer Sutherland er med. En planet truer med at kollidere med Jorden - og det er sådan ca. hvad jeg ved om plottet. Lyder ikke just Oscar-venligt, men det er von Trier, så projektet vil blive fulgt nøje.
The Girl With The Dragon Tattoo (David Fincher) - Den amerikanske version af Mænd der hader kvinder har bl.a. The Social Network-instruktøren David Fincher bag sig, så den bør ikke afskrives med det samme, selvom det virker ret tidligt at vi skal have smidt et remake af den svenske succes-serie i hovedet. Den har release i december, hvilket må betyde at man har Oscar-forhåbninger til filmen. På rollelisten finder vi bl.a. Rooney Mara, Daniel Craig, Robin Wright, Christopher Plummer og Stellan Skarsgård.
The Ides of March (George Clooney) - Et politisk drama instrueret af George Clooney. Clooney har samlet et stærkt hold af skuespillere, der foruden ham selv tæller Ryan Gosling, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Philip Seymour Hoffman og Paul Giamatti. Filmen handler om en ung medarbejder for en præsidentkandidat, der får et lynkursus i beskidte politiske kneb og strategier under en valgkamp.
The Descendants (Alexander Payne) - En anden film med George Clooney på lønningslisten. Den handler om en baron, der forsøger at genfinde forholdet til sine 2 døtre, efter konen er ude for en bådulykke. Judy Greer, Beau Bridges, Robert Forster og Matthew Lillard medvirker ligeledes.
Midnight In Paris (Woody Allen) - Woody Allens næste skud på stammen skildrer en families åbenbaringer under en forretningsrejse til Paris. Selvom Allen med sine seneste film har været langt fra fordums styrke, kan man ikke regne ham ude. Adrien Brody, Rachel McAdams, Michael Sheen, Marion Cotillard, Kathy Bates og Owen Wilson har alle roller i filmen.
On the Road (Walter Salles) - Walter Salles' fortolkning af Jack Kerouacs roman af samme navn. Det er en road-movie der huser et stærkt skuespil-ensemble med Sam Riley, Kristen Stewart, Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Amy Adams, Steve Buscemi, Garrett Hedlund og Terrence Howard.
My Week with Marilyn (Simon Curtis) - Filmen omhandler det anspændte forhold mellem Marilyn Monroe og Laurence Olivier under optagelserne af The Prince and The Showgirl. Michelle Williams har titelrollen som Marilyn Monroe, mens Kennth Branagh træderi Laurence Oliviers fodspor. De 2 bliver bakket op af bl.a. Eddie Redmayne, Judi Dench, Dominic Cooper, Derek Jacobi og Julia Ormond. Den relativt upåagtede TV-instruktør, Simon Curtis, skal styre tøjlerne i hans første biograffilm.
Young Adult (Jason Reitman) - En fraskilt forfatter vender tilbage til sin hjemby for at gense en gammel flamme - der i mellemtiden er blevet gift og har stiftet familie. Holdet bag den Oscar-nominerede Juno er tilbage, med Jason Reitman i instruktørstolen og Diablo Cody som manuskriptforfatter. Charlize Theron og Patrick Wilson er med på projektet.
The Rum Diary (Bruce Robinson) - Johnny Depp spiller hovedrollen som freelance journalisten Paul Kemp, der rejser til Puerto Rico og bliver lidt for glad for de våde varer. Amber Heard, Aaron Eckhart, Richard Jenkins og Giovanni Ribisi er alle en del af projektet, som er skrevet og instrueret af Oscar-nominerede Bruce Robinson.
Beautiful Boy (Shawn Ku) - Et gift forældrepar får nyheden om at deres 18-årige søn er manden bag en skolemassakre og efterfølgende har taget sit eget liv. Det er kort fortalt hvad Beautiful Boy handler om. Filmen blev vist på diverse filmfestivaler sidste år til flotte anmeldelser, og får biografpremiere i år. Den er et udstillingsvindue for de 2 hovedrolleindehavere, Michael Sheen og Maria Bello, som aldrig har været Oscar-nomineret. Kunne 2011 blive året? Den har premiere i udvalgte, amerikanske biografer den 20. maj. Det er relativt tidligt og kan blive en ulempe for filmens Oscar-chancer, men måske åbner den senere på året i biografer over hele landet, så den kan vinde lidt buzz.
We Need To Talk About Kevin (Lynne Ramsay) - En film der minder meget om Beautiful Boy. Tilda Swinton spiller en mor der sørger over sin teenage-søn, der gik amok i en skolemassakre, og føler samtidig at hun har været delvist ansvarlig for sin søns handlinger. John C. Reilly er også at finde på rollelisten. BAFTA-nominerede Lynne Ramsay skriver og instruerer filmen.
We Bought A Zoo (Cameron Crowe) - En familie flytter til det sydlige California for at renovere og genåbne en trængt zoologisk have. Matt Damon, Scarlett Johansson, Elle Fanning og Thomas Haden Church er en del af projektet. Oscar-vinderen Cameron Crowe skal forsøge at genfinde fordums styrke. Jerry Maguire-instruktøren har nemlig både skrevet og instrueret filmen.
Moneyball (Bennett Miller) - En film der kunne ligne en stærk Oscar-spiller. Den Oscar-nominerede Capote-instruktør, Bennett Miller, instruerer og manuskriptforfatteren er i skrivende stund Aaron Sorkin (The Social Network), mens Brad Pitt, Robin Wright, Philip Seymour Hoffman og Jonah Hill bl.a. står for skuespillet. Historien fokuserer på Billy Beane, der overtager jobbet som administrerende direktør på det økonomisk trængte baseball-hold Oakland Athletics og med succes bruger computer-genererede analyser og statistikker til at sætte det bedste hold.
Jane Eyre (Cary Fukunaga) - Den har premiere meget tidligt på året (11. marts), hvilket sandsynligvis dræber dens Oscar-muligheder medmindre anmelderne falder i svime over den. Jeg synes dog at den fortjener at blive nævnt, da projektet er ret interessant. Fukunaga var senest manden bag den anmelderroste Sin Nombre, og i Jane Eyre har han fået stillet en stærk rollebesætning til rådighed. Stjerneskuddet Mia Wasikowska spiller titelrollen og får hjælp af bl.a. Michael Fassbender, Judi Dench, Sally Hawkins og Jamie Bell. Filmen handler om en guvernante, der finder ud af at hendes arbejdsgiver skjuler en frygtelig hemmelighed.
Drive (Nicolas Winding Refn) - Danske Nicolas Winding Refns store Hollywood-debut bliver spændende at følge. Han har et stærkt hold af skuespillere i ryggen, som inkluderer Ryan Gosling, Carey Mulligan, Ron Perlman og Albert Brooks. Filmen handler om en Hollywood-stuntmand der opdager at nogen vil ham til livs efter et mislykket bankkup. Filmens releasedato i USA er i skrivende stund 16. september - altså en ganske fornem dato hvis man håber på Oscar-muligheder.
Shame (Steve McQueen) - Michael Fassbender genforenes med Steve McQueen i denne film. De kender hinanden fra deres samarbejde i den anmelderroste Hunger fra 2008. Kan McQueen og Fassbender gentage bedriften, og levere en ligeså stærk film? Carey Mulligan er også en del af projektet.
Larry Crowne (Tom Hanks) - Det er meget tvivlsomt om Hanks' instruktørdebut vil blive et hit. Han spiller selv hovedrollen, men det er mange år siden han sidst for alvor ramte rigtigt. Han bakkes op af bl.a. Taraji P. Henson og Julia Roberts. Filmen fortæller historien om en mand der mister sit job og beslutter sig for at tage tilbage på college. Den har premiere den 1. juli i USA - heller ikke just en dato der skriger af Oscar.
The Best Exotic Marigold Hotel (John Madden) - Madden har samlet et stærkt hold af britiske skuespillere, som bl.a. tæller Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench og Tom Wilkinson. Filmen udspiller sig blandt medarbejdere og borgere på et plejehjem i Bangalore. Kan Madden ramme Shakespeare In Love-niveauet, så kan den blive en potentiel nomineret. Dench og Smith er også begge vellidte i akademiet, så måske har de også muligheder, ligesom en nominering til Bill Nighy også er ved at være oppe over.
Waco (Rupert Wainwright) - En film baseret på virkelige hændelser. Den lidt ukendte, britiske instruktør, Rupert Wainwright, skal instruere bl.a. Giovanni Ribisi, Kurt Russell, Sharon Stone og Adrien Brody. Filmen skildrer myndighedernes fatale forsøg på at ransage en ranch tilhørende den amerikanske sekt Branch Davidians.
Beginners (Mike Mills) - Den havde premiere ved Toronto-festivalen sidste år, men får først biografrelease i år. Christopher Plummer og Ewan McGregor spiller far og søn i de bærende roller. Faren chokerer sin søn med 2 store afsløringer - han er dødssyg og har en mandlig elsker. Upåagtede Mike Mills instruerer.
Like Crazy (Drake Doremus) - Filmen vandt hovedprisen ved årets Sundance-festival - en pris Winter's Bone vandt sidste år. En britisk studerende falder for en amerikansk ditto, men bliver udvist fra USA da hun overskrider sit visa. Hovedrollerne Anton Yelchin og Felicity Jones skulle være åbenbaringer. Det er spændende om den kan gentage Winter's Bones Oscar-succes.
Take Shelter (Jeff Nichols) - Endnu en film der blev vist på Sundance-festivalen. Michael Shannon spiller en mand der hjemsøges af nogle forfærdelige mareridt, som han vælger at holde for sig selv. Angsten ændrer hans opførsel markant, hvilket bekymrer hans nærmeste. Jessica Chastain og Ray McKinnon har også roller i filmen. De første anmeldelser af filmen har været rigtig fine, men det er en psykologisk thriller. Det kan forhindre selve filmen i at høste nomineringer i de store kategorier. Det er dog værd at holde øje med Michael Shannons præstation, som skulle være fremragende.
Tyrannosaur (Paddy Considine) - Den britiske skuespiller Paddy Considine instruerer her sin første spillefilm, der i øvrigt også var at finde på Sundance-festivalen. Det er et brutalt drama om en selvdestruktiv mand plaget af sin egen vrede, der møder en kristen velgørenhedsarbejder som måske kan redde ham ud af sit livs håbløshed. Skuespilpræstationerne fra Peter Mullan og Olivia Colman skulle være sublime, som det ofte er tilfældet når skuespillere instruerer. Måske er filmen dog for lille til at gøre noget væsen af sig i Oscar-sammenhæng.
The Prince of Providence (Michael Corrente) - En autentisk film der beskriver Providence-borgmesteren Vincent "Buddy" Ciancis storhed og fald. Flere skuespillere har været tilknyttet projektet på rygtebasis; bl.a. Robin Williams, Oliver Platt og Edward Burns. Oscar-nominerede David Mamet er med til at skrive manuskriptet.
Coronet (Temple Clark) - Der er ikke meget info at finde om filmen. Det er et romantisk drama med Ralph Fiennes og Olga Kurylenko, som den debutterende manuskriptforfatter/instruktør Temple Clark står bag.
Margaret (Kenneth Lonergan) - Det er en film der blev optaget tilbage i 2005 (!), men har ligget på hylden siden. Der kan drages nogle handlingsmæssige paraleller til terrorangrebet den 11. september, så spørgsmålet er om filmen kan holde vand den dag i dag. En ung pige overværer en busulykke, og folk begynder efterfølgende at overveje om ulykken var planlagt. Der er nogle stærke skuespillere involveret i form af Anna Paquin, Matt Damon, Matthew Broderick, Rosemarie DeWitt, Jean Reno og Jeannie Berlin. Instruktør og manuskriptforfatter, Kenneth Lonergan, har tidligere været Oscar-bomineret for sine manuskripter til henholdsvis You Can Count On Me og Gangs of New York.
La piel que habito (Pedro Almodóvar) - Almodóvars næste film handler om en plastikkirurg, som går på jagt efter de mænd der voldtog hans datter. Antonio Banderas spiller hovedrollen, og Almodóvar har tidligere fået en skuespiller nomineret i en af sine film (Penélope Cruz i Volver). Måske kan Banderas opnå det samme? Om ikke andet, så er filmen et stærkt kort i Bedste Udenlandske Film-feltet.
The Help (Tate Taylor) - The Help er baseret på Kathryn Stocketts bestseller-bog af samme navn. Den er centreret om en gruppe afro-amerikanske husholdersker i hvide hjem i de tidlige 60'ere. Tate Taylor er et relativt ubeskrevet blad på instruktør-fronten, men han har solide skuespilkrafter at arbejde med. Heriblandt Emma Stone, Allison Janney, Sissy Spacek, Viola Davis og Cicely Tyson. Kan Taylor mon overføre bogens store succes til det store lærred?
The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (Steven Spielberg) - Spielbergs animerede udgave af tegneserie-detektiven Tintins strabadser. Det er lutter britiske skuespillere der lægger stemmer til figurerne, bl.a. Jamie Bell, Daniel Craig, Andy Serkis, Simon Pegg og Nick Frost. Det skal blive spændende at se hvad Spielberg kan få ud af animationsfilmen. Filmen har release meget sent i december, så den lige akkurat bliver kvalificeret i Oscar-sammenhæng.
One Day (Lone Scherfig) - Lone Scherfigs opfølger til hendes Oscar-nominerede An Education. I denne film følger vi Emma og Dexter igennem 20 år af deres liv. De 2 spilles af henholdsvis Anne Hathaway og Jim Sturgess. Scherfig virker som et fint match til dette romantiske drama. David Nicholls har skrevet manuskriptet, som er baseret på hans egen bog af samme navn.
Martha Marcy May Marlene (Sean Durkin) - Endnu en film der blev vist på Sundance-festivalen. Specielt hovedrolleindehaveren Elizabeth Olsen fik store roser med på vejen for sin præstation. Hun spiller en hårdt prøvet og ødelagt kvinde, der flygter fra sin voldelige kult. John Hawkes, Hugh Dancy og Sarah Paulson er også at finde på rollelisten. Den debutterende spillefilmsinstruktør, Sean Durkin, har også selv skrevet manuskriptet.
Wuthering Heights (Andrea Arnold) - Andrea Arnold havde et stort hit sidste år med Fish Tank, og hendes næste projekt hedder Wuthering Heights. Den handler om en fattig, ung, engelsk dreng, der bliver taget ind af en velhavende familie. Han udvikler et forhold til sin unge halv-søster Cathy. Det er relativt ukendte skuespillere vi har med at gøre, men når man tænker på hvad Arnold fik ud af Katie Jarvis i Fish Tank, så behøver det absolut ikke være en hindring.
The Whistleblower (Larysa Kondracki) - Filmen havde premiere på Toronto-festivalen sidste år, men nåede ikke at få biografpremiere. Det får den så istedet i år til august. Rachel Weisz skulle være rigtig stærk i hovedrollen, ligesom filmen også fik ganske flotte ord med på vejen. I øvrigt kan vi, som danskere, glæde os over at Nikolaj Lie Kaas har en rolle i filmen. Monica Belucci, Vanessa Redgrave og David Strathairn er ligeledes med.
Meek's Cutoff (Kelly Reichardt) - Den blev vist på fiverse filmfestivaler sidste år, men får først biografpremiere til april i år. Det er meget tidligt set med Oscar-øjne, men den får trods alt kun premiere i udvalgte biografer. Hvis den skulle blive en succes, kan produktionsselskabet altid vælge at skyde den afsted over hele landet senere hen. Det er en western med bl.a. Michelle Williams og Paul Dano på lønningslisten. En gruppe bosættere rejser igennem Oregons ørken i 1845, men må se sig selv strandet under hårde omstændigheder.
Come Drink With Me (Quentin Tarantino) - Filmen er et remake af den asiatiske kampsportsfilm fra 1966. Tarantino er efter sigende bag roret, men ellers er der ikke mange oplysninger at finde omkring denne film. En bande kidnapper guvernørens søn, og kræver deres fængslede bandeleder løsladt i bytte.
Contagion (Steven Soderbergh) - En Action/Science-Fiction/Thriller. Genremæssigt klinger det ikke særlig godt med AMPAS, så den skal nok blive en stor succes hos både kritikere og biografgængere hvis den for alvor skal gøre væsen af sig. Soderbergh har et rigtig stærkt hold af skuespillere at arbejde med. Heriblandt Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, Jude Law og John Hawkes. Filmen er centreret om en dødelig sygdom der truer menneskeheden, og det internationale hold af læger som skal forsøge at komme udbruddet til livs.
Warrior (Gavin O'Connor) - En alkoholiseret, tidligere boksers søn vender hjem for at blive trænet af sin far, op til en Ultimate Fighting-turnering. Nick Nolte spiller faren, mens Tom Hardy spiller søn. Gavin O'Connor har tidligere fået stærke præstationer ud af sine skuespillere i eksempelvis Miracle og Tumbleweeds, så måske kan Hardy og Nolte nyde godt af hans evner. O'Connor har i øvrigt også selv været med til at skrive manuskriptet.
The Emperor's Children (Noah Baumbach) - En komedie baseret på bestseller-bogen af samme navn. Oscar-nominerede Noah Baumbach har skrevet manuskriptet og skal selv instruere. Keira Knightley, Eric Bana og Richard Gere er alle tilknyttet projektet i skrivende stund.
Haywire (Steven Soderbergh) - Endnu en Soderbergh-film, og endnu en Action/Thriller. En hemmelig super soldier søger hævn, efter hun bliver forrådt og lokket i en fælde under en mission. Michael Douglas, Ewan McGregor, Michael Fassbender, Antonio Banderas, Channing Tatum og Bill Paxton er alle med.
The Iceman (Ariel Vromen) - Den virkelige historie om lejemorderen og familifaren Richard Kuklinski. Michael Shannon spiller Kuklinski og bl.a. Elias Koteas, James Franco og Benicio Del Toro er også med. Shannon har også hovedrollen i Take Shelter, så måske kan det blive et rigtigt godt år for ham.
The Conspirator (Robert Redford) - Det er nogle år siden at Robert Redford havde et rigtigt hit med en af sine film. De første anmeldelser af filmen her, har dog været gode, omend ikke fantastiske. The Conspirator blev vist på Toronto-festivalen sidste år, men får først biografpremiere i år. James McAvoy, Robin Wright, Evan Rachel Wood, Kevin Kline og Tom Wilkinson er alle at finde på rollelisten. Filmen fortæller historien om Mary Surratt, der anklages for at have været indblandet i mordet på præsident Abraham Lincoln. Mens hele nationen fordømmer hende, må hun sætte sin lid til at hendes tilbageholdende advokat kan afdække sandheden og redde hendes liv. Filmen har release den 15. april, og skal nok have massiv opbakning fra anmelderne før den kan håbe på Oscar-succes. Det virker usandsynligt.
Bernie (Richard Linklater) - Linklater er manden bag Before Sunrise/Sunset-filmene, og i Bernie forsøger han sig med komedie-genren. Matthew McConaughey, Jack Black og Shirley MacLaine er tilknyttet projektet, der handler om en bedemand som bliver venner med en rig enke. Da han dræber hende, forsøger han febrilsk at skabe illusionen af at hun stadig er i live.
Salmon Fishing in the Yemen (Lasse Hallström) - Fiskeriforskeren Alfred Jones involveres modvilligt i et projekt der skal bringe laksefiskeri til Yemens højland - et projekt der kommer til at ændre hans liv for altid. Sådan lyder beskrivelsen af filmens handling, som er baseret på virkelig hændelser. Oscar-nominerede Lasse Hallström instruerer, mens Oscar-vinderen Simon Beaufoy skriver manuskriptet. Hallström har et britisk hold af skuespillere til rådighed. Heriblandt Ewan McGregor som Alfred Jones, samt Emily Blunt og Kristin Scott Thomas.